Dé Geocaching apps van 2020 – Wij hebben ze voor je getest!

23.01.2020 Geplaatst in iPhone, iPhone Apps door Terello

Ben jij benieuwd wat de beste geocaching apps van 2020 zijn? Heb je überhaupt wel eens gehoord van geocaching? Hoeveel plekken ken jij in je stad of dorp? Je hebt natuurlijk de vaste plekken waar je komt: je supermarkt, werk, stamkroeg, sportschool enz. Maar er zijn ook vast en zeker wijken of straten waar je nog nooit bent geweest. Tot nu! Met de onderstaande geocaching apps voor je iPhone ga jij namelijk straks heel je omgeving verkennen. Nu denk je misschien: wat is geocaching? Goede vraag, want dit fenomeen is in Nederland nog niet heel erg bekend. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen!

Geocaching is een zoektocht, waarbij je met het GPS systeem van je iPhone of Android telefoon op zoek gaat naar bepaalde caches of ‘schatten’. Overal in Nederland liggen namelijk kleine, waterdichte dozen verborgen, die door middel van kleine raadsels te vinden zijn. Er zijn verschillende caches beschikbaar. In de standaard-variant zit een doos met een klein logboekje, waar jij je naam in kan schrijven en voorwerp wat iemand heeft achterlaten. De regel van het spel is dat jij iets achterlaat van gelijke of hogere waarde. Zo kun jij met behulp van je smartphone dus ook allerlei ‘schatten’ in jouw omgeving vinden. Maar om te beginnen met geocachen heb je allereerst een goede app nodig die jou kan helpen om deze schatten te vinden. In dit artikel bespreek ik drie apps die je hiervoor kunt gebruiken.

#1. Geocaching.com 

 De meest populaire app is de Geocaching.com app. Geocaching.com staat bekend als de officiële geocaching app, maar is gedurende de jaren wel verdrongen door andere (gratis) open-source geocaching apps. Het voordeel van Geocaching.com is dat je voorzien bent van een duidelijke, goed vormgegeven app, met allerlei verschillende caches. Het is een hechte gemeenschap van andere fanatieke geocachers, die met elkaar op zoek zijn naar nieuwe manieren om het geocachen nog leuker te maken. Het nadeel van de app is dat het best prijzig is. Waar het voorheen nog eenmalig 10 euro kostte, betaal je nu al 29,99 euro voor een geheel jaar.

#2. Looking4Cache Lite

 Een goede, gratis app die op het internet wordt aangeprezen is de app Looking4Cache Lite. Een groot voordeel is dat het een gratis app is, die wel een uitgebreid aanbod aan caches heeft. In deze app kun je veel dingen zelf instellen: je kunt aangeven welk type kaarten je wilt, welke symbolen je wilt gebruiken om de locatie aan te duiden, en je kunt meerdere personen aanwijzen om de locaties te loggen. Het nadeel van de app is dat je slechts 3 caches beschrijven kunt opzoeken per dag, en dat je advertenties te zien krijgt. Maar, uiteindelijk is het een kwalitief, gratis alternatief op Geocaching.com

#3. GCTOOLS

 In de geocaching community staat de GCTOOLS app goed bekend. Niet als een geocaching app, maar als een app die je helpt bij het uitvogelen van de raadsels onderweg. Om een cache te vinden, moet je namelijk bepaalde geometrische berekeningen doen, en deze app gaat jou helpen om dit allemaal te kunnen uitrekenen! De app is gratis te downloaden en is voor iedereen beschikbaar. LET OP: met deze app kun je dus geen caches vinden, maar het is meer geschikt als een extra hulpmiddel. Om caches te vinden ben je dus meer aangewezen op de bovenstaande twee apps.

iPhone laten vallen?

Was je tijdens het geocachen zo geconcentreerd op je iPhone aan het kijken, dat je plots struikelde over een stoeptegeltje? Het kan zomaar gebeuren. Maar daar zit je dan, met je iPhone met een gebroken schermpje in je hand. Wat moet je nu doen? Nou, er is daar maar een goede oplossing voor. Terello bellen! Wij komen met onze mobiele werkplaats naar de plek waar jij bent, en repareren daar je iPhone binnen 30 minuten! Zo kun jij nog dezelfde dag je cache vinden en loggen!

Oh, en tijdens het geocachen gaat je batterij natuurlijk ontzettend snel leeg. Ben je benieuwd naar een manier om je batterij duur drastisch te verlengen? Wij geven je 12 tips om dit te kunnen doen!

COMMENTS
  1. Waarom moet ik bij gebruik van de app of browserversie op een Apple device (Iphone, Ipad) een premium abo nemen om alle caches te kunnen gebruiken? Wanneer ik met mijn gebruikersnaam en wachtwoord inlog op de Android devices van mijn mede geocacher heb ik uitgebreide toegang. Wanneer hij inlogt op mijn Apple devices heeft hij ineens beperkte toegang.

  2. Spijtig om dat te horen! Dit probleem komt vaker voor, en ligt aan de specifieke keuzes van de aanbieder van de apps. Het zou dan ook goed zijn om de aanbieder van de app een mail te sturen met deze klacht!