VR bril gekocht? Dit zijn de beste VR apps van 2020!

29.01.2020 Geplaatst in iPhone Apps door Terello

Virtual Reality. Een begrip dat de meeste mensen al wel eens gehoord hebben. VR is een nieuwe technologie waar je door middel van een VR-bril en je iPhone of Android telefoon allerlei films en games kunt beleven alsof je er zelf bij bent. Tegenwoordig worden er steeds meer VR apps en video’s gemaakt die geschikt zijn om met een VR bril te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld op YouTube allerlei nieuwsvideo’s bekijken die in 360 graden gefilmd zijn of jezelf wanen tussen de hamerhaaien in één van de reportages in de VR app van Discovery Channel. Aangezien er steeds meer verschillende VR apps gemaakt worden kan het soms lastig zijn om de beste VR apps te vinden om 360-video’s te bekijken. Daarom hebben wij voor jou de VR apps gevonden met het beste aanbod aan professionele VR video’s! 

YouTube VR (iOS & Android)

Tegenwoordig produceren verschillende media, zoals The New York Times, CNN, en Discovery Channel, video’s met een handige 360-functie, en publiceren deze op kanalen zoals YouTube. Doordat YouTube een ingebouwde VR-functie en een groot aanbod aan video-content heeft, is het een interessant platform om nieuwe VR video’s te ontdekken. Deze 360-videos hoeven niet persé bekeken te worden met een VR bril, maar vaak komt de inhoud en de beelden wel beter tot hun recht als deze bekeken worden met een Google Cardboard of andere VR bril.

Discovery VR (iOS & Android) 

Discovery Channel staat bekend om het produceren van prachtige natuurdocumentaires en interessante reportages. Wereldwijd worden de Discovery programma’s uitgezonden. Maar naast het produceren van goede televisie-programma’s staat Discovery ook bekend als een mediabedrijf dat altijd aan het innoveren is met nieuwe technologie. Zo hebben ze op dit moment ook een VR app ontwikkeld waarbij je een groot aanbod van reportages kunt bekijken die geoptimaliseerd zijn voor je VR bril. In deze reportages wordt je bijvoorbeeld meegenomen naar een koraalrif in Costa Rica waar je waar je prachtige onderwaterbeelden ziet van een school hamerhaaien, of kun je een kijkje achter de schermen nemen bij het populaire televisie-programma Mythbusters. Door de manier waarop VR in de app en in de video’s is geoptimaliseerd en door het aanbod van prachtige documentaires, is de Discovery VR app dus echt de moeite waard om te downloaden!

Jaunt VR  (iOS & Android)

Waar video’s op YouTube nog door amateur-fotografen worden gemaakt, zijn er naast de Discovery VR app ook nog andere apps die professionele VR video’s aanbieden. Zo is Jaunt VR geheel geoptimaliseerd voor VR video’s, en biedt het premium-content die alleen in de app te bekijken is.  Een mooi voorbeeld hiervan is de serie Invisible, die geheel geproduceerd is voor een VR-beleving. Daarnaast zijn er ook verschillende short-films, documentaires en en muziekvideo’s te zien in de app.

Within VR (iOS & Android

Within is een app die vergelijkbaar is met Yaunt VR. De app biedt verschillende originele VR video’s aan, die gemaakt zijn in samenwerking met verschillende media, zoals The New York Times. Door verschillende video’s te produceren,  zoals interactieve muziekvideo’s, journalistieke projecten en andere reportages biedt deze VR app een breed aanbod aan VR video’s aan.

Smartphone uit je VR bril gevallen?

Misschien zat je net in een spannend achtbaan-ritje, of dook je van een klif af in Italie. Het kan zomaar gebeuren dat dat je helemaal opgaat in een VR video, en daarbij niet merkt dat je iPhone 6 per ongeluk uit je VR bril is gevallen. Wat doe je dan? Waar ga je naartoe voor een iPhone XR reparatie? Gelukkig komt Terello heel snel naar je toe, en repareert je iPhone 6 binnen 30 minuten! Mooi, toch? Kun je snel weer doorkijken! Maak dus snel een afspraak!

COMMENTS