Je iPhone traag? Zo wordt die weer supersnel!

14.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

Is jouw iPhone ook zo tergend traag? Herken je dat gevoel dat je echt je iPhone eens even flink tegen de muur wilt gooien? Vooral als die echt even goed de tijd neemt om een app te openen. Laten we eerlijk zijn, wie heeft tegenwoordig nog het geduld om tien seconden te wachten voordat Spotify geopend is? Niemand toch?! Precies. Gelukkig hoeft dit ook niet gezien er vele trucjes zijn die kunnen toegepast worden om je iPhone weer supersnel te maken. Wij van Terello laten je 5 beste tips zien!

1. Wis regelmatig je geschiedenis

Net als je laptop-browser, slaat je iPhone ook cookies en andere gegevens op van alle websites die je bezoekt. Op een gegeven moment kan je cache flink vol komen te zitten, wat invloed heeft op de snelheid van je iPhone. Aangeraden wordt dus dat je regelmatig deze cache leegt. Dit doe je door naar Instellingen > Safari  te navigeren en daar Wis cookies en gegevens te selecteren.

2. Opnieuw opstarten 

Soms kan het goed zijn om de iPhone even opnieuw op te starten, aangezien daardoor het werkgeheugen wordt ververst. Als je iPhone namelijk al een lange tijd niet meer uit is geweest, kan dit werkgeheugen steeds voller gaan zitten. Dit hoeft dus niet heel vaak te gebeuren, maar door het regelmatig te doen zorg je er dus wel voor dat je iPhone lekker blijft lopen.

3. Ververs op achtergrond uitschakelen

Een app die er voor kan zorgen dat je iPhone heel traag wordt, is de functie ‘Ververs op achtergrond’. Deze functie analyseert de app die je het meest gebruikt, en zorgt er op de achtergrond voor dat de informatie in deze automatisch worden bijgewerkt. Naast dat dit handig is, zorgt het er dus ook voor dat je iPhone veel trager wordt. Daarom kun je deze functie het beste uitschakelen. Dit doe je door naar Instellingen > Algemeen te gaan en daar de functie Ververs op achtergrond uit te schakelen.

4. Visuele effecten uitschakelen 

Natuurlijk wil je het uiterste uit je iPhone halen. Maar toch kun je bepaalde instellingen uitschakelen die al veel invloed kunnen hebben op het presteren van je iPhone. Zo kun je beter de functie ‘Verminder Beweging’  inschakelen. Dit doe je door te navigeren naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging. Hier is het dan belangrijk om de functie aan te zetten.  Het effect van deze functie merk je, afgezien van het 3D effect van je homescreen, totaal niet in het gebruik van je iPhone.

5. Instellingen opnieuw instellen

Soms kan het handig zijn om je iPhone een nieuwe start te geven. Door bepaalde updates kan het namelijk gebeuren dat je Instellingen veranderen, waardoor je iPhone een stuk trager wordt. Dan kan het handig zijn om je instellingen even te refreshen.

Hoe doe je dit?

  1. Open de Instellingen-app
  2. Ga naar Algemeen, en daarna Stel opnieuw in. 
  3. Kies hierbij de functie: Herstelling alle instellingen. 

Hierbij is het belangrijk om niet op Wis op alle instellingen te klikken, anders wis je alle inhoud!

Ervaar je andere iPhone problemen?

Mocht je bijvoorbeeld problemen ervaren met de batterij van je iPhone of met je batterij van je Android-toestel? Of misschien is je scherm wel kapot? Vraag ons om advies of maak gelijk een afspraak!

COMMENTS

Plaats een reactie