Hoe kan ik mijn iPhone resetten?

22.01.2020 Geplaatst in iPhone, Tips & Tricks door Terello

Soms kan het gebeuren dat je iPhone niet helemaal meer werkt zoals het hoort. Het beeld loopt vast, de camera heeft niet meer de juiste instellingen, of het Wi-Fi signaal is heel zwak geworden. Dit kan komen door een fout in de software instellingen, waardoor dus de iPhone niet meer functioneert naar behoren. Toch zijn de meeste mankementen bij een iPhone zelf op te lossen door middel van een reset: een herstel waarbij je de software als het ware weer helemaal opnieuw installeert. Dit kan je helpen om alle kleine foutjes uit je telefoon te filteren. 

(Op zoek naar een manier om je Samsung te resetten? Wij hebben daar ook een stappenplan voor gemaakt.)

Bij een reset heb je verschil tussen een soft reset en een hard reset. Bij een soft reset verwijder je geen gegevens van een iPhone maar zorg je ervoor dat het besturingssysteem opnieuw opstart, zodat alle fouten eruit kunnen worden gefilterd. Ons advies is om altijd eerst met soft reset te beginnen om te kijken of daarmee het probleem verholpen kan worden.

Soft reset

De vergrendelknop zit bij sommige modellen aan de bovenkant, en bij sommige modellen aan de zijkant. Houd naast deze vergrendelknop tegelijkertijd de home-button ingedrukt voor 10 seconden. Dan verschijnt vanzelf het Apple logo, en start ‘ie opnieuw op. LET OP: probeer dit niet te vaak achter elkaar te doen, want daardoor kan de iPhone onstabiel worden. Als de soft reset niet het probleem verhelpt, probeer dan een hard reset uit te voeren.

Hard reset

Bij een hard reset zet je de iPhone weer terug naar de fabrieksinstellingen. Hiermee wis je dus alle informatie van je iPhone. Belangrijk is dus dat je eerst een back-up/reservekopie maakt van je iPhone voordat je een hard reset uitvoert.

Na dat je dus zeker weet dat al je gegevens veilig zijn, sluit je de iPhone aan op het lichtnet, ga je naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen en bevestig daarna dat je alles wilt wissen. In de onderstaande video doen wij het je dit voor.

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen via iTunes

Een andere manier is dat je de iPhone via iTunes terugzet naar fabrieksinstellingen. Selecteer hierbij bij iTunes de optie: Herstel iPhone. 

iPhone reset itunes

Nog geen resultaat?

 Heb je na het uitvoeren van een soft reset of hard reset op je iPhone nog steeds last van problemen? Dan is de kans groot dat je toch naar de specialist moet voor een iPhone reparatie of een Samsung reparatie. Nu kun je op zoek gaan naar een of ander goedkoop iPhone reparatie winkeltje om de hoek, maar als je Terello belt wordt je dezelfde dag nog geholpen, krijg je 12 maanden garantie en ben je er dus zeker van dat je bovenstaand overzicht nooit meer nodig hebt. Bel dus snel voor een iPhone reparatie naar Terello!

COMMENTS